What's new

Trứng Trung Quốc

#1
Làm phiền các bác một chút, tui vẫn băn khoăn mãi từ khi có tin đồn trứng gà TQ được làm từ 9 loại axit hay chất gì gì đó mà trông nó cứ y như thật.Không biết có bác nào có thể cho em thoả trí tò mò được không ạ?:o
 
Làm phiền các bác một chút, tui vẫn băn khoăn mãi từ khi có tin đồn trứng gà TQ được làm từ 9 loại axit hay chất gì gì đó mà trông nó cứ y như thật.Không biết có bác nào có thể cho em thoả trí tò mò được không ạ?:o
ai cung tò mò cả ! trong lúc đang tò mò thì hạn chế tối đa dùng hàng TQ, tóm lại là lúc nào cũng nên hạn chế tối đa dùng hàng của mấy chú Tàu khựa....tích cực dùng hàng vn đi.. hè hè
 

Duyên Anh

Member
Status:
Unsubstantiated

Example:(Submitted, August 2007)
Subject: Fake Eggs from China! (Shocking - must read)

Beware u guys and gals!

During a recent raid on a wholesale centre in Guangzhou city, the capital of China 's Guangdong province, a large quantity of fake eggs was seized.

Their wholesale price is 0.15 yuan (S$0.03) each - half the price of a real egg.

Consumers have a hard time telling a genuine egg from a fake one. This is good news for unscrupulous entrepreneurs, who are even conducting three-day courses in the production of artificial eggs for less than S$150. A reporter with Hong Kong-based Chinese magazine East Week enrolled in one such course.

To create egg white, the instructor - a woman in her 20s - used assorted ingredients such as gelatin, an unknown powder, benzoic acid, coagulating material and even alum, which is normally used for industrial processes.

For egg yolk, some lemon-yellow colouring powder is mixed to a liquid and the concoction stirred. The liquid is then poured into a round-shaped plastic mould and mixed with so-called 'magic water', which contains calcium chloride.

This gives the 'yolk' a thin outer membrane, firming it up. The egg is then shaped with a mould. The shell is not forgotten. Paraffin wax and an unidentified white liquid are poured onto the fake egg, which is then left to dry.

The artificial egg can be fried sunny-side up or steamed. Although bubbles appear on the white of the egg, those who have tasted it say the fake stuff tastes very much like the real thing.

But experts warn of the danger of eating fake eggs. Not only do they not contain any nutrients, a Hong Kong Chinese University professor warned that long-term consumption of alum could cause dementia


To make the egg white, various ingredients, including a powder and alum, are mixed together.


The 'yolk' is shaped in the round mould. 'Magic water' containing calcium chloride is used.


Hardy shells are formed by pouring paraffin wax and a liquid onto the egg, which are then left to dry.
 
Hơ hơ...đơn giản vậy thôi sao bác Duyên Anh?Vậy mà họ cũng nghĩ ra được,có khi em phải làm thử mới được.Thế bác Duyên Anh đã thử chưa vậy?Có lãi lắm nghen!:oops:
 

Duyên Anh

Member
không đơn gian đâu, chắc là nó phải có thêm các bí quyết khác nhưng nó không công bố đó thôi.
Có lãi hay không thì không biết nhưng đừng có mà thất đức đó nghen!
 

Pretender

Member
phức tạp thế thì sao mà giá rẻ được nhỉ???:???: mà thông tin này có chắc là thật không? hay lại 1 vụ bịa đặt kiểu ăn thịt thai nhi???
 

xuanhoai

Member
Cho E hỏi làm sao mà phân biệt được đâu là trứng thật đâu là trứng giả để còn biết mà đề phòng?
Hàng Trung Quốc tràn lan thế làm sao mà phân biệt được ? nhất là ở vùng gần cửa khẩu Trung Quốc thế này
 

Facebook

Top